Do kancelárie, na párty aj na rande. Buď štýlová v teniskách

Topánky sú dnes nevyhnutnosťou. Bez nich by si nemohla existovať ani v práci, ani v uliciach mesta, nieto ešte pri riadení auta. Aj keď zástancovia barefootu alias bosej chôdze by s nami asi tak úplne nesúhlasili, ale my na tenisky nedáme dopustiť. Čo ty?

Výber topánok, ktoré môžeš obuť, je v súčasnosti skutočne pestrý. Vyberáš ich predovšetkým podľa ročného obdobia, typu looku, ktorý obliekaš, a nakoniec aj podľa toho, čo sa ti páči vo farbe aj prevedení. Veľmi dôležité vždy je, aby tie topánky sedeli a boli pohodlné natoľko, aby si v nich vydržala bez bolesti, otlakov a odrenín či pľuzgierov napríklad celý deň.
A medzi tie topánky, ktoré majú po celom svete maximálnu obľubu pre svoju univerzálnosť, pohodlnosť i módny vzhľad patria bezpochyby tenisky alias kecky. Nie je preto divu, že sú tak ospevované a milované. Ten, kto raz tenisky naduje, už im vyhradí stále miesto v botníku, a neskončí len pri jednom páre, ba naopak.
TENISKY TO VYHRALI!
Wikipédia hovorí, že: „Tenisky sú športová obuv. Je väčšinou lepená, s podošvou z pružnej gumy alebo syntetického materiálu, zvrškom z kože alebo z plátna a podšívkou z textilu či kože. Vyrába sa ako v pôvodných športových variantoch, tak v módnych a vychádzkových variantoch. Prvé tenisky boli vyrobené okolo roku 1860 v Anglicku a zhruba v tom istom čase aj v USA. Medzi tenisky sa radia aj kecky.“

NEKECAJ, TY KECKO!
A kecky sú druh tenisiek, ktoré majú gumovú podošvu a plátenný zvršok. Ich „páchateľom“ je firma Liverpool Rubber Company z Anglicka, ktorá ich vyrobila niekedy okolo roku 1830 ako obuv na pláž pre vtedajšiu anglickú honoráciu. Počeštený názov kecky sa u nás zažil vďaka výrobcovi, americkej značke Keds, ktorá ich do Česka dostala celkom zaujímavým spôsobom – ako humanitárna pomoc, zhadzovaná počas druhej svetovej vojny americkými lietadlami.

PLÍŽIM, PLÍŽIŠ, PLÍŽIME SA…
A práve po druhej svetovej sa boom tenisiek rozšíril najviac. V USA sa vyrábalo o sto šesť a prvé športy topánky s gumovou podrážkou a nepláteným zvrškom dostali názov sneaker (z anglického výrazu „to sneak“ teda po slovensky plížiť sa). Tenisky alias sneakersky sú totiž oproti iným topánkam vďaka svojej podrážke tiché a úplne nehlučné pri chôdzi a skutočne v nich môžeš nehlučne plížiť kamkoľvek.
A ľudia tenisky alias kecky alias sneakersky vďaka ich pohodliu a mnohotvárnosti takmer okamžite povýšili na módny trend a začali ich nosiť všade, kam len to išlo. Hlavne mladí im celkom prepadli.

TENISKOMÁNIE AKO ŽIVOTNÝ ŠTÝL
Dnes sa dá povedať, že tenisky a kecky sú to, čo ľudia milujú bez výhrad. Určite k nim patríš aj ty. Ide totiž o ojedinelú obuv – štýlovú, príjemnú a pre nohu excelentne pohodlnú. A ver, že teniskománia nie je len o mladých. Tenisky obúvajú všetky vekové kategórie naprieč generáciami. Dá sa bez preháňania povedať, že teniskománia je životný štýl.
Veľkou devízou tenisiek je, že ich v súčasnosti možno obuť aj k outfitom, ku ktorým by to predtým bolo úplne nemožné, neprimerané. Dnešná doba ponúka možnosť užiť si tenisky vo všetkých podobách a k najrôznejším lookom, nielen tým rýdzo športového charakteru.

K SUKNÝM A ŠATÁM
Tenisky dnes ohromujú nielen prevedením, materiálom, ale aj kreatívnym designom. Preto ich s kľudom môžeš obúvať k džínsom a šortkám ako klasiku, ale cool look ti vytvorí aj so šatami alebo sukňou. Niekto ide ešte ďalej – a tenisky obúva (vo vhodnej farbe a prevedení) aj k obleku, saku a nohaviciam, dámy aj k saku so sukňou.
Prepadnúť teniskám je ľahké a nie je z toho už návratu. A prečo tiež? Veď každým rokom je k dostaniu v jarnej, letnej i jesennej sezóne toľko krásnych kúskov, ktoré nutne, ale naozaj nutne potrebuješ, aby si bola štýlová a cool. A zimné obdobie tiež nezostáva bokom, kto by totiž odolal zatepleným teniskám s kožúškom?

Portrait of a woman on a white background. http://s3.amazonaws.com/drbimages/m/ls.jpg

ČO ROKOV FRČÍ A Nemalo by ti CHÝBAŤ V BOTNÍKU?
Vieš, čo je Must Have tohto roku medzi teniskami? Predsa tie na platforme. Tieto kúsky jednoducho vo svojom teniskovom repertoári musíš mať. Tenisky na platforme nemajú chybu! Patrí predovšetkým k módnej vlne street a casual obuvi.
Jemné pastelové tóny, ktoré je možné nakombinovať aj s neobvyklým ohozem ako je zelenkavá, modrá, ružová, šedá, béžová atp.
Metalové odtiene a odlesky si zamilujú predovšetkým mladšie generácie.
Vzorované potlače ako kvety, motýliky, detské postavičky a motívy budú lahodiť všetkým, nielen deťom. Dnes frčí aj u dospelákov napríklad legendárny (dnes už 90-ročný) Mickey Mouse, alebo pôvodne komiksová postavička Snoopy.
All over potlače a drobné motívy sú veselým doplnkom mnohých outfitov.

Biela a čierna klasika sa nikdy neomrzí, sedí krásne k džínsom, nohaviciam, ale tiež ladí k sukniam a šatám.
Môžeš sa prehovárať, že si už žiadne nezaobstaráš, ale je to márne, aj tak neodoláš. Tenisky jednoducho vládnu svetom a my sa vôbec nečudujeme. Sú šik, cool, sú trendy, a hlavne pohodlné

Exit mobile version