Firemné večierky sú za dverami. Čo si na ne obliecť?

Sezóna firemných večierkov je tu a ty premýšľaš, ako sa na túto udalosť správne obliecť? Ide o formálnu párty, na ktorej budú tvoji nadriadení a kolegovia, a tak by si svoj outfit nemala podceňovať. V čom ti to pristane av akých šatách neurobíš chybu? Inšpiruj sa!

Prišla ti pozvánka na vianočný večierok a ty už lovíš v skrini, čo si vezmeš na seba? Čítaj pozvánku na firemnú párty pozorne, určite tam nájdeš zmienku o tom, aké oblečenie zvoliť. Väčšinou sa odporúča neformálne, ale zase nie príliš ležérne. Každopádne, keď je predpísaný dress code, dodržuj ho. Pokiaľ máš prísť formálne alebo naopak neformálne, drž sa toho, nech potom v dlhých plesových šatách s volánikmi nevyzeráš medzi ostatnými ako päsť na oko. Máme pre teba malý manuál, ako sa v termínoch dress code vyznať.
BLACK TIE
Ak sa odporúča tzv. black tie, zvoľ večernú toaletu v podobe tmavých šiat, lodičiek a elegantnej kabelky. Ide o najvyšší stupeň elegantného oblečenia, a tak si daj záležať. Pokiaľ usporiadateľ napísal na pozvánku, že máš prísť v black tie, bola by hanba sa na večierku objaviť v džínsoch, a dosť možno aj prejav arogancie.

WHITE TIE
Aj v tomto prípade je nutná večerná róba, ale nie v tmavých odtieňoch. Zvoľ blyštivé šaty s trblietavými prvkami a luxusné doplnky. Listová kabelka do ruky je jasná vec, k tomu topánky na podpätku a profesionálne líčenie. Tento dress code ale málokedy na pozvánke nájdeš, požaduje sa naozaj len na výnimočných akciách.

COCKTAIL DRESS
Tu už názov napovedá, že by si mala siahnuť po čiernych koktejlkách, teda tzv. malých čiernych. Nemusíš ani nutne dodržať dĺžku po kolená, pokiaľ máš na to postavu, zvoľ pokojne minišaty. A tiež nie je nikde písané, že musíš ísť len do čiernej farby. Len si daj pozor na to, aby si nevyzerala príliš vyzývavo, a tiež dbaj na vhodné doplnky. Lodičky a malá kabelka je stávka na istotu.

Group of friends having bbq dinner outdoor in garden restaurant – Multiracial family eating food at barbecue backyard home party – Focus on wine glass

SMART CASUAL
Ide o nedbalú eleganciu. Rozhodne by si nemala vyraziť v otrhaných džínsoch a triku, ale nemusíš sa trápiť v spoločenských šatách, pokojne si obleč pohodlné nohavice ak tomu nejaké vrecko. Zvoliť môžeš aj sukňu aj jednoduché šaty. Čo sa týka obutia, tak sú možné aj baleríny, ale všetko by malo ladiť a pôsobiť vyvážene. Teda zvoliť nejaké elegantné prvky a skombinovať ich s tými ležérnymi.

CASUAL
Pokiaľ na pozvánke stojí, že dress code je casual, tak si nemusíš príliš lámať hlavu s tým, čo na seba. Ide o naozaj neformálnu akciu, a siahnuť môžeš pokojne aj po džínsoch a triku. Ale s ohľadom samozrejme na to, v akej firme pracuješ a ako chceš pôsobiť. Ide totiž o bežné oblečenie, čo nosíš, a pokiaľ si vždy prudko elegantný, obleč si radšej slušivé šaty alebo nohavice a sáčko.
vianočné-party-moda-16-728×409.jpg

Exit mobile version